Şedinţa anuală a Asociaţiei Române de Tensometrie si Incercarea Materialelor ARTENS

Sedinta anuala ARTENS a avut loc in data de 30 Martie 2018, ora 11.00, in sala CA012 din Departamentul de Rezistenta Materialelor, Universitatea Politehnica din Bucuresti in prezenta a 26 delegati, conform tabelului alaturat.

Ordinea de zi a fost urmatoarea:

  1. Organizarea asociatiei in noua forma juridica
  2. Reorganizarea sucursalelor teritoriale si infiintarea unei sucursale noi la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
  3. Alegerea conducerii asociatiei (presedinte, vicepresedinti, secretar stiintific, trezorier) in urma reorganizarii sub noua forma juridica
  4. Discutarea organizarii conferintei Danubia-Adria in Romania, la Sinaia, in perioada  25-28 Septembrie 2018.
  5. Diverse: actualizarea site-ului asociatiei, sponsorizari, cotizatii, etc.
  6. Prezentari:

INICAD SRL: Identificarea parametrilor modali - aplicatie pentru structuri laminate din fibra de carbon 

SPECTROMAS: Ultimele noutati in domeniul echipamentelor pentru analiza experimentala a tensiunilor si deformatiilor

INAS: Suita de aplicatii ANSYS 2018

La primul punct al ordinii de zi, dl. Prof. dr. ing. Polidor Bratu, presedinte interimar ARTENS  a facut o informare asupra organizarii ARTENS in noua forma juridica, referindu-se la demersurile privind reinfiintarea asociatiei, nou cont bancar, noile stampile, noul sediu, noul statut propus, etc.

S-au facut propuneri pentru imbunatatirea statutului (Prof. N. Iliescu – introducerea in statut a infiintarii unei subcomisii de biomecanica, Dr. Nicolae ionescu – introducerea unor initiative de cooperare cu firme care au ca obiect de activitate fabricarea sau repararea vagoanelor de cale ferata) si s-a propus de asemenea ca alte modificari sa fie propuse pana la data de 15 Aprilie, urmand apoi a fi centralizate si operate.

A fost prezentata noua sucursala ARTENS de la Universitatea Tehnica de constructii Bucuresti de catre dl. Conf. Dr. ing. Ionut Racanel.

Dl. Prof. dr. ing. Polidor Bratu a propus ca alegerea noii conduceri a asociatiei sa fie amanata pana dupa modificarea statutului. Dl. Prof. dr. ing Adrian Pascu si dl. Prof. dr. ing. Stefan Pastrama au propus ca varianta de desfasurare a alegerilor votul online, urmand ca aceasta posibilitate sa fie introdusa si in statut.

La punctul 4 al ordinii de zi, dl. Prof. dr. ing. Stefan Pastrama a facut o prezentare a stadiului organizarii Simpozionului International Danubia Adria de mecanica experimentala, simpozion ajuns la cea de-a 35-a editie, organizat de Societatea Internationala Danubia Adria in care ARTENS, prin reprezentantii ei, Prof. dr. ing. Stefan Pastrama si dl. Prof. dr. ing. Dan Constantinescu este afiliata.

S-a hotarat de asemenea ca cuantumul cotizatiei membrilor ARTENS pentru anul 2018 sa ramana acelasi (20 lei/an). Site-ul asociatiei www.artens.ro va fi actualizat cu noile date.

In final, sponsorii ARTENS (INICAD SRL, SPECTROMAS si INAS) au facut prezentari ale produselor lor si s-a discutat posibilitatea sponsorizarii unor cheltuieli legate de Simpozionul Danubia Adria.

2018-03-30 02:00:00

Go back