Noutăți

Ședința anuală a Asociației Romane de Tensometrie și Încercarea Materialelor "ARTENS"

2018-03-30

Ședința anuală ARTENS a avut loc în data de 30 martie 2018, ora 11:00, în sala CA012 din Departamentul de Rezistența Materialelor, Universitatea POLITEHNICA din București în prezenta a 26 delegați, conform tabelului alăturat.

Ordinea de zi a fost următoarea:

  1. Organizarea asociației în noua formă juridică

  2. Reorganizarea sucursalelor teritoriale și înființarea unei sucursale noi la Universitatea Tehnică de Construcții București

  3. Alegerea conducerii asociației (președinte, vicepreședinți, secretar științific, trezorier) în urma reorganizării sub noua forma juridică

  4. Discutarea organizării conferinței Danubia Adria în Romania, la Sinaia, în perioada 25-28 septembrie 2018.

  5. Diverse: actualizarea website-ului asociatiei, sponsorizari, cotizatii, etc.

  6. Prezentări:

INICAD: Identificarea parametrilor modali - aplicație pentru structuri laminate din fibră de carbon

SPECTROMAS: Ultimele noutăți în domeniul echipamentelor pentru analiza experimentală a tensiunilor și deformațiilor

INAS: Suita de aplicații ANSYS 2018

La primul punct al ordinii de zi, dl. Prof. dr. ing. Polidor Bratu, președinte interimar ARTENS a făcut o informare asupra organizării ARTENS în noua formă juridică, referindu-se la demersurile privind reînființarea asociației, nou cont bancar, noile ștampile, noul sediu, noul statut propus, etc.

S-au făcut propuneri pentru îmbunătățirea statutului (Prof. N. Iliescu – introducerea în statut a înființării unei subcomisii de biomecanică, Dr. Nicolae Ionescu – introducerea unor inițiative de cooperare cu firme care au ca obiect de activitate fabricarea sau repararea vagoanelor de cale ferată) și s-a propus de asemenea ca alte modificări să fie propuse până la data de 15 aprilie, urmând apoi a fi centralizate și operate.

A fost prezentată noua sucursală ARTENS de la Universitatea Tehnică de Construcții București de catre dl. Conf. dr. ing. Ionuț Răcănel.

Dl. Prof. dr. ing. Polidor Bratu a propus ca alegerea noii conduceri a asociației să fie amânată până după modificarea statutului. Dl. Prof. dr. ing. Adrian Pascu și dl. Prof. dr. ing. Ștefan Pastramă au propus ca varianta de desfășurare a alegerilor votul online, urmând ca această posibilitate să fie introdusă și în statut.

La punctul 4 al ordinii de zi, dl. Prof. dr. ing. Ștefan Pastramă a făcut o prezentare a stadiului organizării Simpozionului Internațional Danubia Adria de mecanică experimentală, simpozion ajuns la cea de-a 35-a ediție, organizat de Societatea Internațională Danubia Adria în care ARTENS, prin reprezentanții ei, Prof. dr. ing. Ștefan Pastrama și dl. Prof. dr. ing. Dan Constantinescu este afiliată.

S-a hotărât de asemenea ca cuantumul cotizației membrilor ARTENS pentru anul 2018 să rămână același (20 LEI/an). Website-ul asociației www.artens.ro va fi actualizat cu noile date.

In final, sponsorii ARTENS (INICAD, SPECTROMAS și INAS) au făcut prezentări ale produselor lor și s-a discutat posibilitatea sponsorizării unor cheltuieli legate de Simpozionul Danubia Adria.